Useful Links

Χαρισμάθεια / Διαφοροποιημένη Eκπαίδευση σε Tάξεις Πολλαπλών Ταχυτήτων

Χαρισμάθεια / Διαφοροποιημένη Eκπαίδευση σε Tάξεις Πολλαπλών Ταχυτήτων

Ημερομηνία διεξαγωγής: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, 18:00-21:00
Κόστος Παρακολούθησης: Δωρεάν
Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο DEI College, 1ος όροφος

Το DEI College σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το σεμινάριο του Υπεύθυνου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Χαρισμάθεια» και Συμβούλου Εκπαίδευσης Διεθνούς Σχολείου, Αλέξανδρου Παπανδρέου με θέμα «Διαφοροποιημένη εκπαίδευση σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων, όπως αυτές του ελληνικού σχολείου».

Η Χαρισμάθεια είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που μεριμνά για μία εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στις ικανότητες κάθε παιδιού ξεχωριστά. Για ένα σχολείο με προσωπικότητα που δίνει έμφαση στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων, όπως η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη. Μέσα από την διαφοροποιημένη διδασκαλία, αλλάζει το παράδειγμα στην εκπαίδευση, ώστε να καλύπτονται εξατομικευμένα οι γνωστικές και κοινωνικο-συναισθηματικές ανάγκες κάθε παιδιού, σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων, όπως αυτές του ελληνικού σχολείου, ώστε να γίνει η μετάβαση μακριά από την αποστήθιση πληροφοριών.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο:

Μπορεί ένας κηπουρός να φροντίζει όλα τα λουλούδια με τον ίδιο τρόπο; Μπορεί́ να ανθίσει ένα τροπικό́ φυτό σε μεσογειακό́ κλίμα;
Αντίστοιχα με τα φυτά, όλα τα παιδιά́ είναι διαφορετικά́ και έτσι η διαφοροποιημένη εκπαίδευση είναι απαραίτητη.
Μπορούμε να παρέχουμε εξατομικευμένο επίπεδο εκπαίδευσης σε κάθε παιδί́, χωρίς να του στερούμε τα πλεονεκτήματα της συλλογικής διαπαιδαγώγησης.
Παράλληλα, μπορούμε να κάνουμε τη μετάβαση από την αποστήθιση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων.
Δημιουργικότητα και κριτική ικανότητα, συνεργασία και αυτονομία, οι ποιότητες που καλούνται να κατακτήσουν τα παιδιά σήμερα.
Η Χαρισμάθεια και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου θα παρουσιάσουν την εκπαίδευση του αύριο, δίνοντας μας τα εργαλεία που χρειαζόμαστε, ώστε να οδηγήσουμε τα παιδιά να γίνουν το καλύτερο που μπορούν.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου υπάρχει η δυνατότητα να γίνει και test IQ για παιδιά 6-14 ετών (30 ευρώ), όπως και full scale profiling (120 ευρώ) για όσους το επιθυμούν.

Εισηγητής:

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και υπότροφος υποψήφιος Διδάκτορας στο ΕΚΦΕ «Δημόκριτος» στο εργαστήριο Υπολογιστικής Ευφυΐας. Είναι ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Χαρισμάθεια» και σύμβουλος διαφοροποιημένης εκπαίδευσης σε διεθνές σχολείο. Έχει στήσει τα πρώτα προγράμματα στην Ελλάδα τα οποία εφαρμόζουν διαφοροποιημένη διδασκαλία, απευθύνονται σε χαρισματικά παιδιά και τα διαχειρίζεται από το 2012. Ήταναντιπρόεδροςτηςελληνικής Mensa (2011-2014), μέλοςτης International Mensa Gifted Youth Committee (2012-2016) και Leadership Ambassador (2014-2015). Ο Αλέξανδρος έχει διακριθεί στα Educational Awards και στο πρόγραμμα Impact της Ashoka για την πρωτοβουλία του να φτιάξει έναν οργανισμό που έχει τέτοια επίδραση στην εκπαίδευση, όπως είναι επίσημος προσκεκλημένος του GlobalChange Leaders στη Λυών.

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Learning Out of the Box, η οποία παρέχει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά μέσω διαδικτύου. Για αυτή την πρωτοβουλία έχει διακριθεί στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας EGG, της Eurobank και του Corallia, όπου φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια, έχει βραβευθεί από το Hellenic Initiative, έχει πάρει πρώτο βραβείο στα Business Angel Awards, πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας της Μονάδας Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν φιναλίστ του MIT Entrepreneurs Forum. Από αυτή τη θέση κάνει mentoring σε δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις και είναι μέντορας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Eurobank.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, σχεδιάζει και κάνει μαθήματα, δίνει διαλέξεις, κάνει επιμορφώσεις, συμβουλευτική γονέων και coaching σε νέους και παιδιά. Στα ενδιαφέροντα του είναι οι αλγόριθμοι, η φιλοσοφία, η φυσική, τα ταξίδια, η συγγραφή βιβλίων και η σκηνοθεσία. Ο Αλέξανδρος έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια, δημοσιευμένα άρθρα και ένα Ted-talk.

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πληροφορίες- Αιτήσεις συμμετοχής:

Θεοδωρίδου Ευθυμία
Educational Advisor
Εθνικής Αμύνης 9 Θεσσαλονίκη
2310-251888 και 2310-251999
info@dei.edu.gr

 

Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το σεμινάριο: