Useful Links

Δουλεύοντας με τη Διαδικασία της Αλλαγής στους Οργανισμούς και το Coaching

Δουλεύοντας με τη Διαδικασία της Αλλαγής στους Οργανισμούς και το Coaching

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, 19:00

Κόστος Παρακολούθησης: ΔΩΡΕΑΝ

Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο DEI College, 1ος όροφος

 

Το DEI College διοργανώνει ανοιχτή διάλεξη με θέμα “Δουλεύοντας με τη διαδικασία της αλλαγής στους Οργανισμούς και το coaching” με ομιλητή τον Πέτρο Θεοδώρου, Ψυχοθεραπευτής Gestalt, Συγγραφέας, PSP®.

 

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

 

Λίγα λόγια για τη διάλεξη:

 

Ο χώρος των Οργανισμών και των επιχειρήσεων είναι ένα συναρπαστικό πεδίο, στη δυναμική του οποίου αλληλεπιδρούν πάρα πολλά στοιχεία σχετικά τόσο με το άτομο όσο και με την ομάδα.

Στις τελευταίες δεκαετίες συνέβησαν θεαματικές εξελίξεις στη θεώρηση της ίδιας της έννοιας της εργασίας, στην αντίληψη των επιχειρησιακών στόχων και των τρόπων επίτευξής τους, στην υπόσταση των Οργανισμών, στον ρόλο των εργαζομένων και της ιεραρχίας.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αναδύθηκαν πλέον σαφώς οι ανάγκες μεθοδευμένης μελέτης και καλά σχεδιασμένων παρεμβάσεων τόσο στη ζωή των Οργανισμών και των επιχειρήσεων, όσο και στον τρόπο λειτουργίας των εργαζομένων – είτε αναφερόμαστε σε στελέχη είτε σε υπαλλήλους.

Οι τρόποι προσέγγισης και κάλυψης αυτών των αναγκών είναι πολλοί, και συνήθως συνδυάζουν πολλά στοιχεία από διάφορα πεδία γνώσης, με την ψυχολογία να κατέχει κεντρική θέση ανάμεσά τους.

Ταυτόχρονα όμως, το σχήμα και τα όρια του ρόλου των ανθρώπων που αναλαμβάνουν να δουλέψουν σε αυτές τις κατευθύνσεις, δεν είναι ακόμη αρκετά σαφή. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και στις προϋποθέσεις γνώσης και εκπαίδευσής τους, αφού θα ασχοληθούν τόσο με άτομα όσο και με ομάδες.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι όσο πιο υπεύθυνα και συστηματικά είναι κάποιος προετοιμασμένος γι’ αυτήν την τόσο ιδιαίτερα απαιτητική κατεύθυνση δουλειάς, τόσο αυξάνει τις πιθανότητες της αποτελεσματικότητάς του σε έναν χώρο με πολλές ακόμη θολές περιοχές.

Η όλη σκέψη που χαρακτηρίζει την προσέγγιση Gestalt παρέχει εξαιρετικά γερά θεμέλια και μία ευρύτατη παλέτα εργαλείων για κάποιον που θέλει να μελετήσει τον χώρο των Οργανισμών και των επιχειρήσεων και να δουλέψει με τις τόσο ιδιότυπες ανάγκες του.

Η σημερινή εισήγηση, είναι μια πρώτη και πολύ γενική ξενάγηση σε κάποιους από τους κεντρικούς άξονες της προσέγγισης Gestalt στον χώρο της εργασίας.

 

Σύντομο Βιογραφικό του Πέτρου Θεοδώρου:

Ψυχοθεραπευτής Gestalt, με το φάσμα της δουλειάς του (στην Ελλάδα και το εξωτερικό) να περιλαμβάνει: άτομα, ζευγάρια, Οργανισμούς, διάφορα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα, ομάδες αυτογνωσίας – ψυχοθεραπείας – εκπαίδευσης, εθελοντισμό (απεξάρτηση, προγράμματα εφήβων, Ιδρύματα, φυλακές κλπ), εκπαίδευση στην αυτοσχεδιαστική δράση “Playback Θέατρο”.

Είναι μέλος της E.A.G.T. – του σχετικού Ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου και συμπράττει ως εξωτερικός συνεργάτης σε εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα με διάφορα Κέντρα και Ινστιτούτα Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας.

Από το 2006 ανέπτυξε τη δική του προσέγγιση ενσώματης αλληλεπίδρασης, PSP (Process-Stage-Praxis). Εστιάζεται στα κοινά για όλους μας υπαρξιακά θέματα (απώλεια, μοναξιά, ματαιότητα, ευθύνη, επιλογή), όπως και στις σχέσεις έρωτα – αγάπης – επιθυμίας. Για τα θέματα αυτά, πραγματοποιεί συστηματικά ομιλίες και βιωματικές ομάδες αυτογνωσίας και ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κυκλοφορούν ήδη ή στις αρχές του 2018, με τις εκδόσεις ΡΩΜΗ, τα βιβλία του: “Ο χορός των θαυμάτων: τα μεγάλα ταξίδια στα μικρά βήματα”, “Σκιά: ο σιωπηλός σύντροφος στο ταξίδι της ζωής μας”, “Σημειώσεις για σένα – τετράδιο Α”, “ …στους αιρετικούς της αγάπης: τα μάτια που με κοίταξαν”.

 

Πληροφορίες- Αιτήσεις συμμετοχής:  

Ζουγλή Κατερίνα

Educational Advisor

Εθνικής Αμύνης 9 Θεσσαλονίκη

2310-251888 και 2310-251999

info@dei.edu.gr

 

Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το σεμινάριο: