Useful Links

Ποιος Είσαι? Τι Είσαι? Αυταπάτες Ερώτων και Μοναξιάς

Ποιος Είσαι? Τι Είσαι? Αυταπάτες Ερώτων και Μοναξιάς

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 23 Μαϊου 2018, 19:00

Κόστος Παρακολούθησης: ΔΩΡΕΑΝ

Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο DEI College, 1ος όροφος

 

Το DEI College διοργανώνει ανοιχτή διάλεξη με θέμα «Ποιος είσαι; Τι είσαι; Αυταπάτες ερώτων και μοναξιάς» με ομιλητή τον Πέτρο Θεοδώρου, Ψυχοθεραπευτής Gestalt, Συγγραφέας, PSP®.

 

Λίγα λόγια τη διάλεξη:

Φαίνεται πως ο καθένας μας είναι “εκ κατασκευής” ον απολύτως μοναδικό – γι’ αυτό και άρχοντας στο δικό του βασίλειο του ενός και μοναδικού κατοίκου.

Έτσι, οι καιροί μας, μεταξύ των πολλών άλλων αρχαίων τρόμων που επιβεβαιώνουν, μάλλον επισφραγίζουν και ένα προαιώνιο άγχος μας: ότι κεντρικό μας γνώρισμα είναι η “εκ κατασκευής” υπαρξιακή μας μοναξιά.

Κάποιες φορές παλεύουμε να γεμίσουμε την προσωπική “κοσμική σιγή” μας με κραυγές και θορύβους – ακόμα πιο “σιωπηλούς” στη ματαιότητά τους. Κάποιες άλλες φορές, επιχειρούμε να χυμήξουμε λαίμαργα σε ψευδαισθήσεις που στην απόγνωσή μας εύκολα ονομάζουμε “σχέση”.

Μάλιστα, όσο πεισμώνουμε και αναθέτουμε λυσσαλέα στον Άλλον να μας “λυτρώσει”, τόσο γεμίζουμε απελπισία και κακία για τη ζωή. Επίσης, ο Άλλος γίνεται από λιμάνι κάστρο που πρέπει να αλωθεί. Από πρόσωπο, όμορφο και λαμπερό στην αυτοτέλειά του, γίνεται αντικείμενο προς χρήση.

Ωστόσο, σαφώς και μπορούμε, παρέα με αυτό το δεδομένο μας, να συναντούμε τον Άλλον σε πανέμορφες και ικανοποιητικές διαπροσωπικές σχέσεις. Αρκεί να μάθουμε τι μπορούμε να περιμένουμε και τι όχι από τον Άλλον, όπως και το πώς να τον σεβόμαστε ως πρόσωπο διαφορετικό από εμάς.

Όμως, με τι μυθικών διαστάσεων προσδοκίες τσακίζουμε περίτεχνα τις συναντήσεις μας με τους Άλλους; Πώς η καταναλωτική κουλτούρα μας συνδράμει στη δημιουργία της αίσθησης ότι ο Άλλος είναι εκεί για να καλύπτει ό,τι δεν πήραμε μέχρι σήμερα, ό,τι τώρα χρειαζόμαστε, και ό,τι θα χρειαστούμε; Και αν οι σχέσεις μας μπορούν να γίνουν όντως ένα αντίβαρο στην εγγενή μοναξιά της ανθρώπινης φύσης μας, για ποιων ειδών σχέσεις μιλούμε;

 

Σύντομο Βιογραφικό του Πέτρου Θεοδώρου:

 

Ψυχοθεραπευτής Gestalt, με το φάσμα της δουλειάς του (στην Ελλάδα και το εξωτερικό) να περιλαμβάνει: άτομα, ζευγάρια, Οργανισμούς, διάφορα εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα, ομάδες αυτογνωσίας – ψυχοθεραπείας – εκπαίδευσης, εθελοντισμό (απεξάρτηση, προγράμματα εφήβων, Ιδρύματα, φυλακές κλπ), εκπαίδευση στην αυτοσχεδιαστική δράση “Playback Θέατρο”.

Είναι μέλος της E.A.G.T. – του σχετικού Ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου και συμπράττει ως εξωτερικός συνεργάτης σε εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα με διάφορα Κέντρα και Ινστιτούτα Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας.

Από το 2006 ανέπτυξε τη δική του προσέγγιση ενσώματης αλληλεπίδρασης, PSP (Process-Stage-Praxis). Εστιάζεται στα κοινά για όλους μας υπαρξιακά θέματα (απώλεια, μοναξιά, ματαιότητα, ευθύνη, επιλογή), όπως και στις σχέσεις έρωτα – αγάπης – επιθυμίας. Για τα θέματα αυτά, πραγματοποιεί συστηματικά ομιλίες και βιωματικές ομάδες αυτογνωσίας και ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κυκλοφορούν ήδη ή στις αρχές του 2018, με τις εκδόσεις ΡΩΜΗ, τα βιβλία του: “Ο χορός των θαυμάτων: τα μεγάλα ταξίδια στα μικρά βήματα”, “Σκιά: ο σιωπηλός σύντροφος στο ταξίδι της ζωής μας”, “Σημειώσεις για σένα – τετράδιο Α”, “ …στους αιρετικούς της αγάπης: τα μάτια που με κοίταξαν”.

 

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πληροφορίες- Αιτήσεις συμμετοχής:

Κατερίνα Ζουγλή

Educational Advisor

Εθνικής Αμύνης 9 Θεσσαλονίκη

2310-251888 και 2310-251999

info@dei.edu.gr

Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το σεμινάριο: