Useful Links

Πτυχίο Δημιουργικής Γραφής

Πτυχίο Δημιουργικής Γραφής

University-of-Sunderland

Πτυχίο Δημιουργικής Γραφής - BA (Hons)

Δυνατότητα και Οnline Παρακολούθησης.

Περιγραφή του Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής

Το πτυχίο Δημιουργικής Γραφής, του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του  DEI College, στοχεύει στην κατανόηση της συγγραφής ως επάγγελμα ενώ ταυτόχρονα οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν το δικό τους δημιουργικό ταλέντο. Οι φοιτητές θα λάβουν υποστήριξη για να βελτιώσουν τη γραφή τους και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε λογοτεχνικό, τεχνικό και επαγγελματικό έργο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο, έτσι ώστε να βοηθήσει τους φοιτητές να αποκτήσουν δεξιότητες στην παρουσίαση και τη δικτύωση ώστε να γνωρίσουν μια σειρά βιομηχανιών όπου οι συγγραφείς έχουν μεγάλη ζήτηση.

Εάν οι φοιτητές ενδιαφέρονται να προωθήσουν τη γραφή τους περαιτέρω σε μια σειρά δημιουργικών βιομηχανιών, όπως οι εκδόσεις, οι λογοτεχνικές τέχνες – συμπεριλαμβανομένης της μυθιστορηματικής γραφής, της ποίησης και της μη μυθοπλασίας – καθώς και στα μέσα ενημέρωσης, τη συγγραφή σεναρίων και οθόνης, το μάρκετινγκ, τις επικοινωνίες και άλλες συναφή δραστηριότητες, αυτό το πρόγραμμα είναι για εσάς.

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής προσφέρεται σε συνεργασία με το University of Sunderland. Απευθύνεται σε υποψήφιους που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδίκευση στη δημιουργική και επαγγελματική γραφή. Οι πτυχιούχοι του τμήματος θα έχουν στα χέρια τους ένα ανταγωνιστικό πτυχίο για την αγορά εργασίας όπου και μπορούν να διεκδικήσουν ανταγωνιστικές θέσεις. 

Οι σπουδαστές του DEI College έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου, στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του University of Sunderland, δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο Κολλέγιο DEI και κάρτα προνομίων με εκπτώσεις σε διάφορα καταστήματα και υπηρεσίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Αγγλικής Φιλολογίας συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας:

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών Δημιουργικής Γραφής στη Θεσσαλονίκη από το DEI College μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια σε περίπτωση full-time φοίτησης ή σε 6 χρόνια σε περίπτωση part-time φοίτησης. Οι μέθοδοι διδασκαλίας περιλαμβάνουν διαλέξεις, σεμινάρια, ομαδικές εργασίες και έρευνα, ενώ οι μέθοδοι αξιολόγησης περιλαμβάνουν εργασίες, έρευνα, παρουσιάσεις και γραπτές εξετάσεις.

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του πρώτου έτους της σχολής Αγγλικής Φιλολογίας:

 • Fundamentals of English Language –Tα Θεμέλια της Μελέτης της Αγγλικής Γλώσσας

Οι σπουδαστές θα εισαχθούν στη μελέτη της γλώσσας, εστιάζοντας στα σύγχρονα Αγγλικά. Θα διδαχθούν την ιστορία και την ποικιλομορφία της αγγλικής γλώσσας, αναπτύσσοντας αναλυτικές δεξιότητες σε μορφολογία, λεξιλόγιο, σύνταξη και φωνολογία.

 • Reading and Literature – Κείμενα και Λογοτεχνία

Οι σπουδαστές θα διδαχθούν βρετανική και αμερικανική λογοτεχνία, συμπεριλαμβανομένων μυθιστοριών, διηγημάτων, ποιημάτων και θεατρικών έργων από συγγραφείς όπως ο Hardy, ο Fitzgerald, η Plath, ο Blake και ο Shakespeare. Οι αξιολογήσεις ενισχύουν τις δεξιότητες ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής.

 • Writing Short Fiction and Poetry – Συγγραφή Σύντομης Μυθοπλασίας και Ποίησης

Οι σπουδαστές θα εισαχθούν στην ποίηση και το δοκίμιο, εστιάζοντας στη μορφή, τη δομή και την τεχνική, συμπεριλαμβανομένης της flash-fiction και των μικρών διηγημάτων, Παράλληλα, θα εξασκηθούν στη συγγραφή με μορφή, αλλά και στην ποίηση με ελεύθερο στίχο.

 • Mini Project –Σύντομο Έργο/Πρότζεκτ

Οι σπουδαστές θα αναπτύξουν ένα σύντομο πρότζεκτ που σχετίζεται με τη λογοτεχνία / γλώσσα, όπως για παράδειγμα συλλογές flash fiction, ηλεκτρονικά ημερολόγια ή διδακτικά έργα.

 • Business of Writing-Η Συγγραφή ως Επάγγελμα: Επεξεργασία και Εκδόσεις

Οι σπουδαστές θα εισαχθούν στη λογοτεχνική βιομηχανία, εστιάζοντας στην επεξεργασία και την εκδοτική δραστηριότητα. Θα εξερευνήσουν επαγγελματικές ευκαιρίες, τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και λογοτεχνικά είδη όπως μυθιστορήματα, βιβλία μαγειρικής, ταξιδιωτικά.

 • Principles and Practice of TESOL 1 – Αρχές και Πρακτική TESOL 1

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του δεύτερου έτους της σχολής Αγγλικής Φιλολογίας:

 • Language and Society-Γλώσσα και Κοινωνία

Οι σπουδαστές θα ερευνήσουν το κοινωνικό πλαίσιο της γλώσσας, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής κατάστασης και της γεωγραφικής επίδρασης στη γλωσσική ποικιλία. Θα αναπτύξουν δεξιότητες στην κοινωνιογλωσσολογική έρευνα.

 • Texts and Contexts-Κείμενα και Πλαίσιο

Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν τη λογοτεχνική ιστορία και τα είδη, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο. Θα αναλύσουν την παραγωγή, τη σύλληψη και τις επιμέρους προσαρμογές κειμένων.

 • Regional Writing: Literature – Τοπική Συγγραφή: Λογοτεχνία 

Οι σπουδαστές θα εξετάσουν την τοπική λογοτεχνική δραστηριότητα και θα αναλύσουν τη λογοτεχνία που αφορά την εργατική τάξη, προκειμένου να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και να εξασκηθούν στη δημιουργική γραφή.

 •  Business of Writing: Pitching, Funding and Placement – Η Συγγραφή ως Επάγγελμα: Παρουσίαση, Χρηματοδότηση και Τοποθέτηση

Οι σπουδαστές θα διδαχθούν κατάλληλες δεξιότητες για να αναπτυχθούν επαγγελματικά ως συγγραφείς, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης, της χρηματοδότησης και της διαχείρισης έργων. Θα πραγματοποιήσουν και μια σύντομη πρακτική, έτσι ώστε να αποκτήσουν μια πρώτη επαγγελματική εμπειρία.

 • Principles and Practice of TESOL 2 – Αρχές και Πρακτική TESOL 2

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα μαθήματα του τρίτου έτους της σχολής Αγγλικής Φιλολογίας:

 • Major Project – Μείζον έργο/Πρότζεκτ

Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα σε δύο εξάμηνα να αναπτύξουν, να και να βελτιώσουν το έργο τουw με επιβλέποντες καθηγητές και μέντορες της βιομηχανίας.

 • Reading as Writers – Διαβάζοντας ως Συγγραφείς

Οι σπουδαστές θα εστιάσουν στις δεξιότητες ανάγνωσης σε επαγγελματικό πλαίσιο, μέσω διαλέξεων από επαγγελματίες και πρακτικά εργαστήρια.

 • Writing Dynamic Content – Συγγραφή δυναμικού περιεχομένου

Οι σπουδαστές θα εξερευνήσουν τις δυνατότητες της ψηφιακής γραφής σε διάφορα είδη και μέσα, μέσω εργαστηρίων που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης.

 • Writing Gender Identities – Συγγραφικές Ταυτότητες Φύλου

Οι σπουδαστές θα επικεντρωθούν στην έρευνα του φεμινισμού και των διαστάσεών του στον τομέα του γένους και της γλώσσας, χρησιμοποιώντας διαδραστικές αναλύσεις.

 • Principles and Practice of TESOL 3- Αρχές και Πρακτική της Διδασκαλίας Αγγλικής ως Δεύτερης Γλώσσας

* Τα μαθήματα κάθε έτος ενδέχεται να αλλάζουν.

Γιατί να Επιλέξω το Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής στη Θεσσαλονίκη από το DEI College

 • Συνεχώς ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών, που συμβαδίζει με τις ανάγκες της αγοράς  
 • Άριστη κατανόηση και απόκτηση μιας σταθερής βάσης στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία 
 • Ευχέρεια στο λόγο και ανάπτυξη ικανοτήτων για ατομική μελέτη και αυτοκατευθυνόμενη μάθηση
 • Άριστη εκμάθηση της αγγλικής ορολογίας 
 • Σημαντική ανάπτυξη διανοητικών και μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων που αποτελούν σημαντικό εφόδιο στην επαγγελματική πορεία
 • Πλήρως καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που βοηθά τον σπουδαστή να κατανοήσει σε βάθος το αντικείμενο
 • Αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών από το University of Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου
 • Δυνατότητα full-time ή part-time φοίτησης, ανάλογα με τις ανάγκες και δυνατότητες του κάθε σπουδαστή
 • Ευρύ φάσμα μαθημάτων για τη λήψη απαραίτητων γνώσεων για τους μελλοντικούς επαγγελματίες
 • Απόκτηση ανταγωνιστικού πτυχίου για την αγορά εργασίας
 • Μεγάλο ποσοστό επαγγελματικής ενασχόλησης των αποφοίτων του τμήματος

Επαγγελματική Εξέλιξη των Αποφοίτων

Το  DEI College διαθέτει συμφωνία  δικαιόχρησης με  το  University of Sunderland,  το  οποίο  είναι ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με την απασχολησιμότητα των σπουδαστών του. 

Η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και της επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων που απονέμονται από αλλοδαπά πανεπιστήμια κατόπιν των σπουδών σε ελληνικά κολλέγια ορίζεται τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ελληνική νομοθεσία. Έτσι οι πτυχιούχοι του University of Sunderland, με φοίτηση στο DEI College στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με το πτυχίο τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικά στην Ελλάδα, κατόπιν της αναγνώρισης της ισοδυναμίας του τίτλου από τον αρμόδιο φορέα (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.), οι πτυχιούχοι δύνανται να εργαστούν ως μισθωτοί του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα ή ως αυτοαπασχολούμενοι με τις ίδιες προϋποθέσεις, τους ίδιους όρους, τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και τις ίδιες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης με τους κατόχους συγκρίσιμων τίτλων του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος (εκτός των περιπτώσεων που απαιτούνται αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και ιδίως για θέσεις καθηγητών Α.Ε.Ι., ερευνητών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού). Οι πτυχιούχοι των αλλοδαπών πανεπιστημίων με φοίτηση σε κολλέγιο στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου πανεπιστημίου της αλλοδαπής (όχι όμως και σε πανεπιστήμια της ημεδαπής).

Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολλεγίου DEI αποτελείται από έμπειρους καθηγητές με υψηλά εκπαιδευτικά και επαγγελματικά κριτήρια. Η επαγγελματική ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο τομέα ωθεί τους σπουδαστές να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, έτσι ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους νέες ευκαιρίες καριέρας, ενώ παράλληλα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του κλάδου. Η εξειδίκευση τους σε παγκόσμια ζητήματα και τάσεις, όπως, ο ανταγωνισμός της ζήτησης, ο στρατηγικός σχεδιασμός, η ποιότητα των υπηρεσιών και η γνώση του αντικειμένου, αποτελεί ιδανική αρωγή στην εξέλιξη των σπουδαστών.

Επιπλέον Πληροφορίες

Έναρξη τμημάτων: Οκτώβριος

Δικαιολογητικά Εγγραφής

-Απολυτήριο Λυκείου

-Αστυνομική Ταυτότητα

-Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας (εφόσον υπάρχει)

-Αίτηση Εγγραφής του Κολλεγίου (συμπληρώνεται στο Κολλέγιο ή Online) 

Σας ενδιαφέρει μια επιτυχημένη καριέρα στο κλάδο της Αγγλικής φιλολογίας;

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας +30 2310 251888+30 2310 251999